Strona główna
Dziecko
Tutaj jesteś

Kolendra w kuchni

9 grudnia 2021 kolendra do czego


Kolendra jest jedną z najbardziej aromatycznych przypraw stosowanych obecnie w kuchni. Wykorzystuje się ją zarówno do doprawiania dań, jak i do dekoracji deserów, czy ciast. Kolendra składa się z wielu niezwykle cennych dla ludzkiego organizmu składników, dlatego warto spożywać ją codziennie.

Kolendra do czego najlepiej ją stosować? Świeżą kolendrę można dodawać do sałatek, mięs, czy zup jako element dekoracyjny. Ponadto liście kolendry świetnie wzbogacą smak twarożku, będą także ciekawym dodatkiem do pieczonych ziemniaków, czy popularnego curry. Świeżej kolendry z powodzeniem używa się zamiast tradycyjnej pietruszki, do przygotowania wywaru warzywnego lub mięsnego. Kolendra bywa także składnikiem zimnych sosów i sals, można również połączyć ją z mielonym mięsem, czy delikatnym łososiem.

Zamiast świeżych liści kolendry do potraw dodaje się także suszone owoce kolendry, które również dodają daniom oryginalnego smaku i aromatu, a przy tym można je zdecydowanie dłużej przechowywać w domowych warunkach niż świeżo ściętą kolendrę.

menudiabetyka.pl

Parenting & Lifestyle

Za naszym blogiem stoją eksperci z pasją do zdrowia, żywienia i rozwoju dziecka. Nasi specjaliści dzielą się swoją wiedzą, oferując praktyczne wskazówki i sprawdzone przepisy, które pomogą Ci troszczyć się o Twoje dziecko i całą rodzinę. Z nami odkryjesz, jak dbać o zdrowie na każdym etapie życia.

MOŻE CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESOWAĆ

akcesoria higieniczne dla dzieci
pościel dla dzieci
matowe paznokcie

Modne paznokcie na zimę

9 grudnia 2021

Jesteś zainteresowany reklamą?